Коли закінчаться місцеві вибори у Франції?

Другий тур місцевих виборів у Франції може відбутися в червні цього року або в січні 2021 року. Пропозиції були зроблені на зустрічі представників політичних партій і прем’єр-міністра Едуарда Філіпа.

«Прем’єр-міністр рішуче виступив проти виборів у вересні і восени в цілому, заявивши, що вони можуть бути призначені або на червень, або на січень», – заявив AFP представник опозиції. Інші учасники зустрічі підтвердили цю інформацію, зазначивши, що прем’єр-міністр не хоче поєднувати вибори і початок нового навчального року. Думки, як правило, розділилися, і немає чіткого рішення ні від уряду, ні від політичних сил.

Джерела AFP, близькі до прем’єр-міністра, кажуть, що Філіп хотів запобігти перенесенню виборів на січень 2021 року. В кінці тижня уряд представить парламенту звіт з викладом своєї позиції з цього питання.

Раніше наукова рада французького уряду оцінила перспективу проведення другого туру муніципальних виборів, відкладеного через пандемію коронавіруса. На думку експертів, голосування можливо в червні, але для зниження ризику поширення інфекції необхідно вжити додаткових заходів, в тому числі змінити процедуру проведення агітації.