Чехов все частіше лікують українські лікарі

У Чехії стає все більше лікарів і медичного персоналу з України. Згідно з даними офіційної статистики, саме наша країна стала одним з основних постачальників медиків в одну з найбагатших країн Східної Європи.

Приплив українських фахівців в Чехії пов’язують із занепадом медичної системи в нашій країні, низьким рівнем життя і маленькими заробітками медиків.

Криза в нашій країні дарує нові можливості чехам, які також потребують нових фахівцях, оскільки їх медики часто мігрують в Західну Європу з метою заробітку.

Читайте також: Економічне зростання в США на межі фантастики

Крім українських фахівців, в Чехії працює багато лікарів з Росії, Білорусі, Польщі, а також Словаччини. Всього, в державі працевлаштовані понад три тисячі лікарів, які отримали свої дипломи за межами Чехії.

Нагадаємо, що для отримання права на здійснення лікарської практики в Чехії необхідно підтвердити диплом і скласти іспит на знання мови.

Джерело: https://korrespondent.net/ukraine/4118255-ukrayna-stala-odnym-yz-hlavnykh-postavschykov-vrachei-dlia-chekhyy
15.07.2019;

Діскріпшн:

У Чехії працюють понад 3 тисячі лікарів з-за кордону, більшість з яких є українцями. Для отримання дозволу на роботу нашим співвітчизникам потрібно підтвердити диплом і вивчити чеську мову.

https://text.ru/antiplagiat/5d2c85ce78a7e