В Індії кількість жертв блискавки досягла 104 осіб

“Вчора блискавка вбила, щонайменше, 104 людини в Індії, після того як сильні шторми обрушилися на її штати Біхар і Уттар-Прадеш, розташовані в східній і північній частинах країни”, – повідомляють індійські власті.

Вісімдесят три людини були вбиті блискавкою в різних районах штату Біхар, згідно з даними кризового штабу, сформованого в столиці штату Патна.

«Смертельні випадки були зареєстровані як раз в той час, коли в Біхарі і сусідніх районах настав сезон мусонів. Жертвами були в основному фермери і бездомні, які перебували на вулиці (під час штормів) », – сказав Умеш Сингх, офіційний представник штату.
Кілька людей отримали поранення. Сильні вітри і дощі повалили дерева та електричні стовпи, а також будинки з солом’яними дахами і різні тимчасові споруди.
Після штормів 23 з 38 районів Бихара повідомили про жертви, більшість з них в районі Гопалгандж. Поранені були госпіталізовані.
За словами представника штабу Авінаша Кумара, число загиблих від блискавки вчора найвище за один день в Біхарі за останні роки.
Щороку десятки людей гинуть від блискавок в таких штормах, що досить типово для сезону мусонів, який триває з червня по вересень.
DPA зазначає, що “число загиблих в результаті сильних штормів, ймовірно, збільшиться через те, що влада ще не маює повної картини руйнування в різних районах двох штатів”.
Метеорологи передбачають нові шторми в Індії в найближчі дні.