Експорт Німеччини з найбільшим зниженням з 1950 року

За даними Reuters, в квітні в Німеччини відбулося серйозне зниження німецького експорту і імпорту.

Багато економістів вважають, що пандемія підштовхне німецьку економіку в другому кварталі 2020 року до найбільшого скорочення після закінчення Другої світової війни.

З урахуванням сезонних коливань експортні дані в квітні знизилися на 24%, а імпорт скоротився на 16,5%. Сальдо торгового балансу скоротилося до 3,2 мільярда євро. Економісти, опитані агентством Reuters, прогнозували зниження на 15,6% і 16% відповідно. Сальдо торгового балансу прогнозувалося на рівні 10 трильйонів євро.

DPA зазначає, посилаючись на Федеральне статистичне управління (Destatis), що експорт Німеччини в річному обчисленні зменшився найбільше з часів 1950 року. Падіння на 31,1% є найбільшим з 1950 року, коли Destatis почав збирати такі дані.

Скорочення експорту до Франції і США є найбільшим, в той час як на Китаї, який був першим атакований коронавірусом, це позначилося менше.

Хоча уряд минулого тижня оголосив про вливання 130 млрд. євро для відновлення економіки, на додаток до 750 млрд. євро, оголошених в березні, влада очікує, що економіка Німеччини скоротиться на 6,3% цього року.