Кількість українців у Чехії постійно збільшується

Чехія – одна з найпопулярніших країн серед українців, які працевлаштовуються за кордоном.

Українські трудові мігранти в Чехії на сьогоднішній день – одна з найчисленніших груп з країн, які не входять до складу Європейського союзу. Днями міністр закордонних справ України Павло Клімкін озвучив оновлені статистичні дані про кількість українців, які працевлаштувалися на чеських підприємствах і фірмах.

За словами міністра, на початок 2019 року в Чехії легально працює близько 120 тисяч українських громадян. Протягом декількох років число українців в цій країні Центральної Європи постійно збільшується.

Після недавно проведених переговорів зі своїм чеським колегою Томашем Петришічеком, Павло Клімкін розповів, що «говорили, звичайно, і про гуманітарні аспекти. Тільки уявіть собі: 120 тисяч українців легально працюють в Чехії, і ця кількість постійно збільшується. Я ось, коли приїжджаю до Закарпаття, у мене таке враження, що кожна друга машина там на чеських номерах».

Коментуючи той факт, що така велика кількість українців працює в інших країнах, високопоставлений чиновник заявив, що, безумовно, він би хотів, щоб наші люди працювали в Україні. На його переконання, українці, які зараз працюють в інших країнах, коли побачать, що в Україні умови почнуть поліпшуватися, рівень оплати праці підвищуватися, поступово будуть повертатися додому.

Нагадаємо, раніше ми писали про компанію, яку активно проводять чеські роботодавці з лобіювання спрощення працевлаштування для громадян, які приїжджають з третіх країн.