Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей оголосила про плани поліпшення умов для працівників

Тереза Мей оголосила про плани щодо перегляду прав мільйонів робітників, обіцяючи їм кращі відпускні, лікарняні та більш вигідні контракти.

Прем’єр-міністр також пообіцяла вплинути на фірми, які використовують працю неоплачуваних стажистів, а також збільшити штрафи для компаній, якщо вони погано ставляться до працівників.

Нова політика була викладена у відповіді уряду на огляд, зроблений колишнім радником Тоні Блера – Метью Тейлором, уповноваженим дослідити мінливий ринок праці Британії.

Пані Мей сказала: «Ми визнаємо, що ринок праці змінюється, і ми повинні переконатися, що у нас є правильні структури, щоб відображати ці зміни, посилюючи позицію Великобританії, як одного з кращих місць в світі для ведення бізнесу. Ми пишаємося тим, що у нас єрекордні рівні зайнятості, але ми також повинні гарантувати права працівників».

В огляді Тейлора було зроблено в цілому 53 рекомендації, а пані Мей підтвердила, що уряд буде йти далі речень доповіді.

Плановані заходи включають в себе право на відпустку та лікарняні допомоги, а також нове право на виплату заробітної плати, гарантоване всім працівникам, включаючи тимчасових і ті, у яких ще немає стажу.

Всі працівники також отримають нове право вимагати більш стабільний контракт з метою забезпечення більшої фінансової безпеки.

Вперше робочий відпустку і лікарняна каса «примусово дотримуватися». Урядове агентство активно впроваджувати нові правила і карати роботодавців, які не хочуть відповідати новим стандартам.

Деяким роботодавцям в даний час вдається ухилитися від присудження штрафів, при цьому посадові особи не мають достатньої сили, щоб вимагати від них відповідну оплату.

Уряд також збільшить штрафи для роботодавців, які грубо поводяться з працівниками і розгляне питання про підвищення штрафів за повторне правопорушення.

Джерело: independent.co.uk