Грандіозний план по запуску поїзда з Києва в Таллін буде реалізований в 2018 році

«Укрзалізниця» в цьому році планує реалізацію великого проекту по запуску поїзда, який з’єднає Київ та Таллін.

Про це в інтерв’ю агентству УНІАН розповів виконуючий обов’язки голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

исполняющий обязанности председателя правления ПАО Укрзализныця Евгений Кравцов

Основна ідея запуску цього маршруту полягає в тому, щоб надати альтернативний спосіб сполучення між Україною та країнами Балтії, який буде коштувати в два рази дешевше, порівняно з авіаперельотом. Маршрут буде проходити через Мінська, Вільнюса і Риги, це обставина повинна зробити його дуже популярним, особливо серед тих наших співгромадян, які їдуть працювати в країни Балтії.

Раніше повідомлялося, що керівництво Литовської залізничної компанії (Lietuvos gelezinkeliai) підтвердило зацікавленість в реалізації прямого сполучення між Україною та країнами Балтії. Про це йшлося на переговорах між керівництвом компаній ще 30 листопада 2017 року, а міністр інфраструктури Володимир Омелян раніше заявляв, що в перспективі маршрут може бути продовжений до Одеси, з’єднавши Балтійський і Чорноморський регіони.

На західному напрямку, як розповів Євген Кравцов, «Укрзалізниця» в цьому році планує запуск поїзда в Словаччину, а також за маршрутом Мукачеве-Будапешт, який є перспективним для цього регіону, оскільки в Закарпатті живе багато етнічних угорців, а також для тих, хто їздить на роботу в Угорщину.

Джерело: агенція УНІАН