У Великобританії зарплати починають виявляти стійкі тенденції зростання

У своєму виступі минулого тижня в Палаті лордів голова Банку Англії Марк Карні заявив, що зарплати жителів Великобританії за останній період часу почали проявляти ознаки прискореного зростання.

Марк Карни председатель Банка Англии

Це, не в останню чергу, стало можливо, завдяки процесам, які призвели до зміцнення ринку праці країни. «У поточному році очікується збільшення реального доходу населення», – цитує слова Карні MarketWatch. Рівень безробіття знаходиться на рекордному рівні – 4,3%. Це кращий показник за кілька десятиліть.

Також топ-менеджер підкреслив, що відносно високий рівень інфляції, найімовірніше, збережеться протягом наступних декількох років, але пік виразно вже пройдено.

Причиною зростання цін в першу чергу булопадіння курсу фунта стерлінгів відразу після проведення референдуму на якому британці проголосували за вихід з Європейського Союзу.

Зростання цін на продукти харчування, побутову техніку, у сфері обслуговування у Великобританії в грудні минулого року склав 3%, а в листопаді – 3,1%, інфляція почала виявляти тенденції до уповільнення.

Джерело interfax.com.ua
07.02.2018