Сергій Лавров: Туреччина не виконала деякі ключові зобов’язання по Ідліб

Анкара не виконала ряд ключових пунктів в рамках своїх зобов’язань перед Москвою щодо нормалізації ситуації в сирійській провінції Ідліб. Про це, як повідомляє ТАСС, заявив міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров на зустрічі з редакцією газети «Російська газета».

«На жаль, на даному етапі турецька сторона не виконала кілька ключових зобов’язань, спрямованих на принципове вирішення проблеми Ідліб. Перше – це виділити збройну опозицію, яка співпрацює з турками і готова до діалогу з урядом в рамках політичної. Лавров сказав, що цей процес терористами з групи «Джебхат ан Нусра» перетворений в «Хаят Тахрір аш Шам».

«Другим аспектом ризиків і загроз, що створюються зоною деескалації Ідліб, є переміщення сотень бойовиків, включаючи членів Енн Нусра і Хаят Тахрір аш-Шам, до Лівії для участі у військових діях в цій країні», сказав він.

Лавров підкреслив, що, з огляду на всі ці фактори, Росія не може вирішити проблему самостійно, але, за його словами, вона може домогтися беззастережної і добросовісної реалізації існуючих угод Ідліб. «Ми говоримо про це з нашими турецькими партнерами», – додав він з посиланням на БТА.