Стало відомо, хто зможе працювати в Британії, після її виходу з Євросоюзу

Уряд Великобританії починає підготовку до виходу з Євросоюзу. Планується, що Королівство збереже безвізовий режим з усіма 27 країнами-учасниками ЄС, однак дозволу на роботу будуть видаватися лише кваліфікованим працівникам.

Згідно з даними експертів, якщо відмова від видачі дозволів для некваліфікованих робітників набуде чинності, то це призведе до скорочення чистого припливу мігрантів з ЄС, як мінімум, на 100 тис. осіб на рік.

Brexit_

Повідомляється, що дана програма по залученню лише «ключових працівників» необхідна для того, щоб допомогти роботодавцям пристосується до втрати низькооплачуваних співробітників. Проте, втілення цього плану повинне бути обмежене в часі.

Відзначимо, що в даний момент чиста міграція на територію Великобританії б’є всі можливі рекорди. Дана ситуація не подобається громадянам країни, які частково голосували за Brexit саме з цієї причини. Нинішній прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей раніше заявляла, що має намір відмовитися від угоди ЄС щодо вільного працевлаштування.