Сільське господарство, сезонна робота, заводи – це вже відходить у минуле, зараз українці працюють в магазинах, ресторанах і готелях Польщі

Українці в Польщі зараз працюють не тільки в промисловості і сільському господарстві, тепер їх все частіше можна зустріти касирами в магазинах, покоївками в готелях або офіціантами у ресторанах.

официанты в ресторанах

Не так давно приїжджі українці працювали у промисловості або сільському господарстві або, як сезонні працівники, але зараз ситуація змінилася.

За даними польського ринку праці, попит на робітників з України в торгівлі збільшився на 28 відсотків, а в готелях – на 72 відсотки. Вже деякий час можна побачити, що попит на українських робітників зростає і у сфері послуг. Уже зараз продавці і офіціанти з мовним акцентом нікого не дивують. І оскільки українці вже влаштувалися на польському ринку праці, мовний бар’єр вже не є проблемою.

За даними агентства MRPiPS, роботодавці в середовищі торгівлі надали лише 63 тисячі заяв про намір доручити роботу українцям, а в секторі HORECA (готелі та гастрономія) таких заяв було більше 42 000