Сюрпризу не буде: Борис Джонсон – новий прем’єр-міністр Великобританії

Обрання Бориса Джонсона на пост прем’єр-міністра фактично вже було вирішено. Просто виконувалися «ритуальні танці», тобто процедура обрання глави уряду повинна була бути збережена.

Офіційний вступ на посаду прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона відбудеться сьогодні, 24 липня, коли Тереза ​​Мей складе свої повноваження.

Борис Джонсон – екс-міністр закордонних справ, який більше року чекав свого шансу, після того, як через розбіжності з Терезою Мей щодо Brexit подав у відставку.

Прихильник «жорсткого» Brexit, євроскептик Джонсон раніше неодноразово заявляв, що Лондон зможе покинути ЄС без угоди вже восени 2019 року. Взагалі Джонсон відомий своїми гучними, екстравагантними, а іноді скандальними заявами на різні теми.

Виступаючи після обрання головою Консервативної партії, Борис Джонсон заявив, що зробить все для того, щоб Британія вийшла з Європейського союзу до 31 жовтня 2019 року.

Зокрема він заявив, що «ми здійснимо Brexit до 31 жовтня. Наша мета – завдати поразки лейбористам і вийти з ЄС».

Крім Джонсона за пост глави британського уряду також боровся глава МЗС Британії Джеремі Хант. За результатами голосування Джонсон отримав         92 153 голосів, Хант – 46 656.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Борис Джонсон вважає, що немає сенсу виплачувати Європейському союзу 50 мільярдів доларів боргу до узгодження всіх нюансів по Brexit.

За оцінками експертів, якщо Сполучене Королівство все-таки зважиться вийти з Європейського союзу без відповідної угоди, то ця затія обійдеться чимало – в 114 мільярдів доларів.