Близький до Путіна олігарх покінчив життя самогубством

Близький до президента Росії мільярдер Дмитро Босов покінчив життя самогубством. Він був знайдений мертвим в своєму маєтку. Дмитру Босову вдалося зосередити свій бізнес на найбільших вугільних родовищах Росії.

Влада не розголошує подробиці смерті Дмитра Босова. Офіційна інформація полягає в тому, що він наклав на себе руки 6 травня. Його тіло знайшли родичі.

“Поруч з тілом чоловіка був пістолет Glock 19”,- повідомила РБК прес-секретар Московського слідства Ольга Врадій.

Босов був найбільшим акціонером і головою ради директорів Altek Group, яка контролює Сібантрацит – світового лідера з виробництва та експорту антрациту і найбільшого в Росії виробника металургійного вугілля.

Босов також був співвласником кількох інших вугільних підприємств, включаючи East Coal. Журнал Forbes оцінив стан Босова в 1,1 млрд. доларів. У рейтингу російських мільярдерів Forbes в 2020 році бізнесмен зайняв 86-е місце.

Босов був одним з головних спонсорів Нічної хокейної ліги, де любить грати президент Володимир Путін, а сам Босов був нападником.

6 квітня з’ясувалося, що Дмитро Босов виключив свого партнера Олександра Ісаєва з Altek Group за звинуваченням в «величезних зловживаннях і крадіжках з боку його довіреної частини бізнесу». Всього три тижні потому Ісаєв був призначений керуючим одного з найбільших в світі вугільних родовищ – шахти Ельгіном, на якій, за оцінками, знаходиться 2,2 мільярда тонн вугілля.