Українська економіка сповільнює ріст

Промислове виробництво в Україні і економіка в цілому показує не дуже втішні результати в цьому році.

Державна служба статистики опублікувала дані про зростання промислового виробництва в Україні. Виявилося, що в травні цього року промисловість зросла на 1,6 відсотка в порівнянні з травнем 2018 року. Однак, якщо порівнювати показники квітня цього року, то зниження суттєве. У квітні зростання склало 5,2 відсотка.

Протягом п’яти місяців 2019 року – з січня по травень – зростання промислового виробництва, якщо порівнювати показники з січнем-травнем минулого року, склало 0,9 відсотка. Показник більш ніж скромний.

Разом з тим, в Національному банку України в цьому році прогнозують, що економіка країни зросте на 2,5 відсотка. Це майже на один відсоток менше, ніж у минулому році.

Заступник голови НБУ Дмитро Сологуб зазначив, що зниження темпів зростання української економіки має кілька причин, серед яких: зменшення врожаю, президентські і дострокові парламентські вибори, уповільнення світової економіки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що роздрібна торгівля в Україні протягом першого кварталу зростала більш активно, ніж прогнозували експерти.

Українці, щоб протягнути до зарплати змушені регулярно позичати гроші. Таким способом, за даними соціологічного опитування, користуються близько третини українців.