Кількість працюючих за кордоном українців шокує

В українському уряді поділилися приблизною статистикою кількості українців, які працюють за кордоном. Так, за даними Міністерства соціальної політики, на постійній основі в різних країнах світу працює більше 3 мільйонів наших співвітчизників.

Крім того, в сезонно за кордон з метою працевлаштування виїжджає від 7 до 9 мільйонів чоловік. При цьому, 92% від загального числа трудових мігрантів становлять чоловіки.

Шокуючі дані статистики були напередодні офіційно опубліковані в Мінсоцполітики. Відзначимо, що це лише приблизні цифри і реальна кількість українців за кордоном може бути ще більшою.

В уряді пов’язують різкий стрибок числа мігрантів не тільки з низьким рівнем життя українців, а й з політикою багатьох країн Європи, що спрощують умови працевлаштування для наших співгромадян і надають конкурентні заробітні плати

Читайте також: Економіка Франції уповільнює темпи зростання

Чиновники відзначили, що на даний момент за кордоном потребують не тільки в представників робітничих професій або співробітників сфери обслуговування, а й висококваліфікованих спеціалістів, таких як: програмісти, розробники ПЗ, дизайнери, вчені, медики та багато інших.

На даний момент послуги працевлаштування надають близько 1917 фірм, які отримали відповідні ліцензії. Ймовірно, в найближчому майбутньому їх число значно зросте.