Ірак викличе посла Ірану через ракетні атаки на військові бази

Міністерство закордонних справ Іраку оголосило, що збирається викликати посла Ірану в країну з-за ракетних атак цієї ночі.

“Міністерство закордонних справ відкидає ці атаки і вважає їх порушенням суверенітету Іраку. Це підкреслює, що Ірак є незалежною державою і що його внутрішня безпека є його пріоритетом. Ми не дозволимо йому стати полем битви”, – йдеться в заяві іракського зовнішнього відомства.

Сьогодні вранці Ісламська революційна гвардія Ірану завдала дві серії ракетних ударів по військових об’єктах США в Ербілі і по авіабазі Айн-аль-Асад в провінції Анбар, де розміщуються війська і сили США з міжнародної коаліції, яка бореться з терористичною групою ДАІШ ( “Ісламська держава”)

Міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф назвав дії Тегерана «пропорційними заходами», а верховний лідер аятола Алі Хаменеї назвав опівнічні ракетні удари «ляпасом» Вашингтону. США стверджують, що після нападів не було загиблих американців.

Коментуючи ці атаки, кабінет президента Іраку Бархама Салеха засудив ракетні обстріли, заявивши у своїй заяві, що Ірак “раніше оголосив про свою відмову бути відправною точкою для агресії проти будь-якої країни, а також відмовився бути джерелом загрози для будь-якого зі своїх сусідів”.