Зарплата медиків у Польщі істотно збільшиться

 

Майже 1000 євро найближчим часом становитиме мінімальна заробітна плата медичних працівників в Польщі.

Польський уряд розпочав реагувати на проблемну ситуацію, яка склалася в сфері охорони здоров’я країни. Медики, що працюють у Польщі, роками добивалися підвищення оплати праці. Традиційно для урядів багатьох країн польський уряд також приступив до вирішення проблеми після того, як ситуація з нестачею фахівців вже набула масштабу, який загрожує нормальному функціонуванню системи охорони здоров’я.

Днями заступник міністра охорони здоров’я Польщі Юзефа Щурек-Желязко заявила про те, що мінімальна заробітна плата працівника медичної установи найближчим часом буде складати 4,2 тисячі злотих (близько 980 євро) без вирахування податків. Такі показники передбачаються проектом закону, розробленого урядом. Тепер закон повинен бути прийнятий парламентом країни.

У разі прийняття цей закон стане першим нормативним актом в Польщі, який буде гарантувати систематичне підвищення заробітної плати медикам. До цього жоден уряд країни не ухвалював рішень про законодавче регулювання мінімальної базової заробітної плати.

Такий рівень і умови оплати, безумовно, зацікавлять українських медиків, які шукають роботу за кордоном.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що мінімальна заробітна плата в 2020 році в Польщі збільшиться до 2450 злотих (близько 640 доларів), для контрактних працівників погодинна оплата становитиме 16 злотих на годину (4,2 долара).

Українці в Польщі лідирують серед іноземців за кількістю тих, хто регулярно сплачує внески на соціальне страхування.