Борис Джонсон зробив гучну заяву про Brexit

Головний кандидат на пост прем’єр-міністра Великобританії Борис Джонсон вважає, що немає сенсу виплачувати Європейському союзу 50 мільярдів доларів боргу до узгодження всіх нюансів по Brexit.

Після відставки Терези Мей, на пост прем’єр-міністра Великобританії претендує більш ніж десять кандидатів, серед яких, на думку експертів, Борис Джонсон має найбільші шанси.

Перебуваючи в статусі кандидата на пост глави уряду, він не скупиться на популярні обіцянки. Однією з таких обіцянок є заява про те, що Британії немає необхідності виплачувати величезні відступні за вихід з Євросоюзу до тих пір, поки договір з ЄС не буде повністю узгоджений.

Зокрема, Борис Джонсон заявив, що «нашим друзям і партнерам необхідно зрозуміти, що гроші будуть утримуватися до того моменту, поки у нас не буде ясності щодо подальших дій».

Борис Джонсон рік тому пішов з поста міністра закордонних справ, оскільки був не згоден з політикою Терези Мей в питаннях про Brexit,  і, з великою часткою ймовірності, зможе реалізувати свої плани на посаді прем’єр-міністра Великобританії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що президент США Дональд Трамп порекомендував Великобританії не виплачувати борг Європейського союзу при виході з його складу.

У польському істеблішменті впевнені, що Європейський союз тільки виграє, якщо Україна буде прийнята на правах повноцінного члена співдружності.