Першими космічними туристами стали не Безос або Бренсон, а Денніс Тіто

Джефф Безос і сер Річард Бренсон – далеко не перші космічні мандрівники. У 2001 році бізнесмен Денніс Тіто заплатив 20 мільйонів доларів за те, щоб полетіти з росіянами на Міжнародну космічну станцію.

Він був на борту протягом восьми днів, і 20 років по тому він все ще говорить, що це був найвеличніший момент в його житті. Сер Річард Бренсон полетів в космос 11 липня, а технологічний мільярдер Джефф Безос – 20 липня. Вони обидва подорожували з ракетами власних космічних компаній.

«Я був невагомим і перебував в ейфорії. Хвилювання змушувало мене рухатися від початку до кінця», – сказав перший космічний турист BBC. Однак для виходу в космос він тренувався 8 місяців.

«Тренування були найскладнішою частиною», – говорить бізнесмен.

«У нас були загони, які зачіпляються мотузками в капсулі. У той момент, коли ми вийшли на орбіту, ми стали невагомими, і загони почали літати в повітрі. Ми знали, що вже в космосі», – сказав Тіто.

30 липня він успішно піднявся на борт Міжнародної космічної станції.

«Мені стало ясно, що ми повністю обходимо навколо Землі кожні 90 хвилин, і я провів цей час, дивлячись на неї, роблячи знімки. Чи можете ви уявити собі, яку я випробував ейфорію, перебуваючи 8 днів в невагомості? » – ділиться бізнесмен. Минуло 20 років, і він визнає, що з того польоту на МКС не минуло й дня, щоб він не думав про цей досвід.