«Жорсткий Brexit» обійдеться Великобританії неймовірно дорого

Економічні експерти вже оцінили суму, яку доведеться прямо або побічно заплатити кожному жителю Великобританії за «жорсткий Brexit».

За оцінками експертів, якщо Сполучене Королівство все-таки зважиться вийти з Європейського союзу без відповідної угоди, то ця подія обійдеться у чималу суму –  114 мільярдів доларів. Сума просто гігантська, немає сумнівів, що такі фінансові втрати для економіки країни не минуть даром, труднощі чекають всіх, включаючи і країни Євросоюзу.

Міністр фінансів Великобританії Філіп Хаммонд 2 липня, виступаючи в нижній палаті парламенту, заявив: «Як свідчить проведений урядом аналіз, руйнівний вихід без угоди стане ударом по казначейству вартістю близько 90 мільярдів фунтів».

Це неминуче призведе до браку коштів на скорочення податків і значного збільшення витрат.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що головний кандидат на пост прем’єр-міністра Великобританії Борис Джонсон вважає, що немає сенсу виплачувати Європейському союзу 50 мільярдів доларів боргу до узгодження всіх нюансів по Brexit.

Невизначеність, яка зберігається тривалий час навколо виходу країни з Європейського союзу, негативно впливає на інвестиційну привабливість британської економіки.