Великобританія визнала очевидне – коронавірус неможливо зупинити

Від 5000 до 10000 британців вже можуть бути заражені коронавірусом. Ця заява головного радника британського уряду є центральною темою London Evening Standard. Поки що офіційно оголошені дані показують від 455 до 460 випадків, з них 8 випадків смертельні, але всім ясно, що це число швидко зміниться.

Слід мати на увазі, що зареєстровані нові випадки – це, швидше за все, люди, які хворіли протягом декількох днів і навіть довше. З цього виходить, що дані нові випадки тільки для офіційної статистики, а не фактичної ситуації.

Також стало відомо, що менеджер “Арсеналу” Мікель Артета заражений коронавірусом.

“Це найважча криза охорони здоров’я за останні десятиліття. Я повинен бути чесний перед британським суспільством – багато сімей передчасно втратять своїх близьких”, – заявив британський прем’єр-міністр Борис Джонсон на прес-конференції.

Тим часом Уряд Великобританії змінив свій план по боротьбі з вірусом, вже не передбачаючи припинення, а сповільнюючи його поширення – рішення незабаром після засідання кризового штабу країни на чолі з прем’єр-міністром. На цій нараді уряд дав людям нові рекомендації щодо запобігання зараження ними і уповільнення» піку ” епідемії до травня або червня 2020 року, зменшуючи тиск на систему охорони здоров’я.

Поради включають будь-кого, хто відчуває симптоми грипу, залишаючись у своєму будинку щонайменше сім днів, щоб триматися подалі від інших людей. Крім того, кризовий персонал рекомендує, щоб люди не підключалися до телефону екстреної допомоги, якщо їх симптоми не погіршуються, наприклад, якщо у них починаються проблеми з диханням або якщо стан людини не поліпшується через сім днів. Інша порада, щоб люди не відправлялися у відпустки, особливо на круїзні лайнери.

“Неможливо уникнути реальності того, що ці заходи завдадуть серйозної шкоди нашій країні на багато місяців. Але це дозволить нам уповільнити захворювання і врятувати життя”, – сказав Джонсон.

Тим часом Центральна виборча комісія Великобританії (ЦВК) оголосила, що місцеві вибори, в тому числі мера Лондона в травні, будуть скасовані. Вони, швидше за все, пройдуть восени.