З 26 січня в аеропорту “Бориспіль” стануть перевіряти температуру у пасажирів які прилетіли з Китаю

Міністерство охорони здоров’я повідомило, що починаючи з 26 січня, в аеропорту «Бориспіль» буде здійснюватися перевірка громадян що прилетіли з Китаю. Вимірювання температури тіла кожного пасажира буде проводиться інфрачервоним термометром.

За повідомленням з відомства стало відомо, що фахівці санітарно-карантинного підрозділу вже підготовлені, забезпечені інфрачервоними термометрами.

Співробітники Держприкордонслужби України отримали чіткі інструкції, як діяти при виявленні громадян, які мають зовнішні ознаки захворювання на ГРВІ. Так само повинні радити їм звернеться до лікарів. У разі яскравих ознак хвороби пасажирів негайно відправлятимуть до фахівців.

Також в Міністерстві охорони здоров’я згадали і той факт, що в суботу Всесвітня організація охорони здоров’я оновила список рекомендацій по скринінгу на пунктах в’їзду в країни, де не було зафіксовано передачі коронавируса. Варто ще відзначити, що попередній досвід показав потребу великих інвестицій і не завжди хорошу дієвість, але саме таким способом визначили більшу кількість хворих. Можна вважати, що цей метод добре знижує ризик проникнення хвороби в нові країни.

Не варто забувати і про звичайні методи профілактики ГРВІ.

Через небезпеку зараження коронавирусом – члени екіпажів і співробітники МОЗ України будуть опитувати про самопочуття пасажирів з наступних літаків, що прибуватимуть з Китаю.

Слід нагадати, що спалах пневмонії стався в грудні 2019 року, в китайському місті Ухань, а пізніше стало відома причина захворювання – невідомий вид коронавирусу. Вірус поширився на території Китаю, а інфіковані є в Таїланді, Японії, Південній Кореї і США.