Медична загадка на тему коронавіруса з аргентинськими рибалками

“Аргентина намагається розгадати медичну загадку після того, як 57 моряків заразилися коронавірусом після 35 днів перебування в морі, незважаючи на негативні результати тестів всієї команди перед виходом з порту”, – повідомляє AFP.

“Рибальський траулер «Echizen Maru» повернувся в порт після того, як частина його екіпажу почала проявляти симптоми, типові для COVID-19”, – повідомляє міністерство охорони здоров’я південної аргентинської провінції Вогняна Земля. За даними міністерства, у 57 рибалок з 61 члена екіпажу був діагностований вірус після проходження нового тесту.

“Усі члени екіпажу пройшли 14-денний обов’язковий карантин в готелі в Ушуайя, хоча деякі з них мали негативні результати тесту”, – йдеться в повідомленні міністерства.

«Важко встановити, яким чином ця команда була заражена, враховуючи, що вони не контактували з землею протягом 35 днів», – сказала Алехандра Альфаро, директор Управління охорони здоров’я Вогненної Землі.

За її словами, фахівці вивчають симптоми команди, щоб визначити хронологію інфекції. Керівник відділу інфекційних захворювань в регіональній лікарні Ушуайя Леандро Балаторе сказав, що це «неординарний випадок, оскільки такий тривалий інкубаційний період ніде не описаний». «Ми досі не можемо пояснити, як з’явилися симптоми», – сказав Балаторе.

Число випадків захворювання в Аргентині перевищила 100 000, а кількість смертей збільшилася до 1859. Більшість випадків зараження припадає на регіон Буенос-Айреса.