Греція пояснює, що туризм не винен в стрибку інфекції Covid-19

Як повідомляє агентство Reuters, в середу міністр туризму заявив, що туризм не винен в стрибку поширення COVID-19 в Греції, після того як уряд знову запровадив обмеження, спрямовані на збереження літнього сезону.

Греція, п’ята частина економіки якої залежить від туризму, почала сезон в травні, сподіваючись, що доходи досягнуть приблизно половини від рекордного рівня 2019 року, коли країну відвідали понад 30 мільйонів людей.

«Відкриття туризму було зроблено дуже обережно, в перші 10 днів липня тільки 74 з 105 609 тестів, узятих на в’їздах в країну, були позитивними, всього 0,07%», – прокоментував Харріс Теохаріс на конференції готелів в Греції.

«У нашої країни немає проблем з відкриттям своїх кордонів», – сказав він. «Зростання інфекцій не пов’язаний з туризмом».

Уряд робить ставку принаймні на часткове відродження туристичного сектора цього літа, але стурбоване поширенням дуже заразного варіанти Delta.

В даний час повністю вакциновані близько 41% греків. Туристи повинні показати, що вони були вакциновані, або пред’явити негативний результат ПЛР, щоб в’їхати в країну.

У вівторок Греція повідомила про 3109 нових випадків зараження COVID-19, рівень, який останній раз спостерігалося на початку квітня, що призвело до в цілому 444 783 випадків зараження з моменту відкриття першого випадку в лютому минулого року. Число смертей, пов’язаних з COVID-19, досягло 12 806.

Уряд заявив, що для боротьби з ростом інфекцій країна потребуватиме від відвідувачів закритих ресторанів, барів і кафе довести, що вони були вакциновані від COVID-19.

«Ми не можемо дозволити противникам науки захопити країну пригодами», – сказав Теохаріс про людей, які все ще відмовляються робити щеплення.