Опозиціонера засудили до двох років колонії за образу Лукашенка

Брестський суд засудив Поліну Шарендо-Панасюк до двох років позбавлення волі за публічну образу президента Білорусі Олександра Лукашенка і насильство по відношенню до співробітників міліції. Про це сьогодні повідомила інформаційна служба прокуратури Брестської області.

«На підставі статті 369 («Образа представника влади»), статті 364 («Насильство або загроза насильства щодо співробітника поліції») і частини 1 статті 368 («Образа президента») Кримінального кодексу Республіки Білорусь за сукупністю злочинів вона буде засуджена до покарання у вигляді позбавлення волі строком на два роки з відбуванням покарання в колонії загального режиму»,- йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Генпрокуратури.

В ході судового розгляду було встановлено, що 29 грудня 2020 року звинувачена розмістила в Telegram-каналі відео зі свого мобільного телефону, в якому ображала співробітників поліції.

3 січня 2021 року вона використовувала ненормативну лексику на адресу співробітників поліції, які перевіряли її будинок, після чого застосувала до них насильство.

У цій справі потерпілими виступили сім співробітників поліції.

«Продовжуючи свої протиправні дії, обвинувачена публічно образила президента Республіки Білорусь», – заявила прокуратура. В ході слідства обвинувачена відмовилися від дачі показань.

У прокуратурі також повідомили, що обвинувачена «неодноразово притягувалися до адміністративної відповідальності за участь в несанкціонованих масових заходах». Вирок може бути оскаржений.