Вперше з тих пір, як коронавірус став проблемою, статистика захворювань завмерла

Світова криза з поширенням коронавірусу COVID-19 продовжує поглиблюватися. Ситуація змінюється протягом декількох годин, і це вже дуже складно передбачити, навіть статистика захворюваності починає істотно відрізнятися.

Оновлення даних американського Університету Джонса Хопкінса вказує на збільшення числа заражень в глобальному масштабі приблизно на 2000 чоловік – до трохи більше 128 300 чоловік, але, схоже, воно ще не повністю завершено, оскільки в Італії не змінилося число хворих. Згідно блогу BNO News, число інфікованих у всьому світі насправді становить понад 135 700 осіб, тобто збільшення склало понад 9500 осіб, причому кількість підтверджених випадків в Італії збільшилася майже на 3000 – з 12 462 до 15 113. Число смертельних випадків становить 1153, вилікуваними вважаються 1258. А в світі число смертей становить від 4700 до 4900 чоловік.

Однак слід мати на увазі,що зареєстровані нові випадки в будь-якому місці, швидше за все, люди, які хворіли протягом декількох днів і навіть довше. Тобто, це нові випадки тільки для офіційної статистики, а не для фактичної ситуації і ефекту суворих вимірювань, особливо в Італії. Але де б вони не приймалися і посилювалися, це буде офіційно ясно тільки через дні і навіть тижні, хоча заходи будуть працювати.

Європа

Захворювання зростають скрізь, причому зростання в Іспанії вже є найсерйознішим після Італії, з більш ніж 3100 інфікованих (майже 900 офіційно підтверджених нових випадків, 86 смертей та 189 відновлень). Найвище число підтверджених випадків в Мадриді-перевищує 1300. Іспанська королівська сім’я знаходиться на карантині, оскільки вона контактувала з хворою дружиною Пабло Іглесіаса, Іреною Монтеро. Монтеро є міністром з питань рівності. Уряд Іспанії вже працює тільки за допомогою відеоконференцій. А за 1 місяць іспанський фондовий індекс Ibex втратив третину своєї вартості.

У Франції та Німеччині також зростає число випадків захворювання-за різними даними, це збільшення становить близько 500 осіб, з 2876 у Франції незабаром очікується стрибок більше 3000, в Німеччині до 2512. Смертність 61 у Франції та 6 у Німеччині (відомо, що 4 з жертв були у віці від 73 до 89 років). Однак у Франції всі школи закриті з понеділка, 16 березня.

У Бельгії школи закриті, а всі культурні заходи в закритих приміщеннях скасовані. Клуби, бари і ресторани будуть закриті в рамках заходів, спрямованих на запобігання поширенню епідемії коронавірусу, заявила прем’єр-міністр Бельгії після засідання Ради національної безпеки. Заходи вступають в силу негайно. Є 314 підтверджених випадків зараження, 3 смерті, а 1 випадок подтверженния одужання.

Нових даних про Балканах у зведеній статистиці дійсно немає-в Греції як і раніше налічується 99 випадків з 1 смертю – чоловік старше 65 років з багатьма хронічними захворюваннями. 19-й випадок повідомляється в Сербії. Однак уряд Сербії вживе заходів проти економічного впливу на економіку разом з Національним банком( НБС), що включатиме зниження базової ставки до 1,75%, інвестування додаткових 24 млрд.динарів (203 млн. євро) в проекти. Як повідомляє інформаційне агентство FOCUS, прем’єр-міністр Сербії повідомила, що це пов’язано з інфраструктурою капіталу, а також з фінансовою підтримкою людей, що піддаються ризику.

У Румунії 48 офіційно заражені.

По всьому світу

У Китаї немає статистики, що показує нових пацієнтів, оскільки на початок тижня в день було всього близько 20 осіб. Вчора представник Державної комісії з охорони здоров’я країни сказав, що пік епідемії в Китаї подоланий. Але Китай скасував всі дозволи на сходження на Еверест через коронавірус. За словами австрійської експедиційної компанії Furtenbach Adventures, китайська влада ” повідомила всім таким компаніям, що гора буде закрита з півночі». На даний момент, однак, Непальська сторона гори залишається відкритою, хоча деякі експедиції були скасовані, і альпіністів попросили надати двотижневу історію подорожей і поточну медичну інформацію про їх здоров’я. Кілька туристичних районів в Тибеті також були закриті з січня через спалах.

“Я згоден з рішенням Китаю. Це відповідально … Підніматися на гору в даний час не варто через ризик зараження вірусом в базових таборах і поширення його після повернення додому»,-говорить представник Каліфорнійської експедиційної компанії зі сходження на Еверест.

В Ірані вже більш ніж 10 000 підтверджених випадки, з них 429 випадків смерті, за словами “Джонса Хопкінса”, і 2959 одужали. Але офіційні дані постійно піддаються сумніву різними неофіційними свідченнями, в основному через соціальні мережі. Дані по Південній Кореї не змінилися-7869 хворих, 66 смертей, 333 видужали.

У Сполучених Штатах зареєстровано 1663 офіційно підтверджених випадки захворювання, 40 з них загинули, 31 з яких – у штаті Вашингтон, де кілька днів тому було оголошено надзвичайний стан.

Але виникла велика проблема-наскільки добре тести працюють, щоб визначити хворобу. Йдеться про тести, які США вирішили зробити самостійно. Нинішня система доступу простих американців до процедури діагностики коронавірусу не працює. Директор Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США, визнав це, виступаючи в Комітеті Палати представників США з нагляду та урядової реформи. “Тільки близько 10 000 американців були протестовані, а населення країни становить близько 300 000 000”.

“Вся система насправді не орієнтована на те, що нам потрібно зараз, і це провал. Давайте визнаємо це. Система була організована таким чином, що … ми говоримо про симптоми захворювання, лікар робить запит, і Ви отримуєте послугу. Ми не створили систему, щоб ми могли робити все так само просто, як в інших країнах. Думаєте, цим придуркам варто відправити його раніше? Так. Але ми цього не зробили”, – зазначив фахівець.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що процес «скринінгу американців на коронавірус йде дуже гладко».

У світлі цього два атракціони в Діснейленді в штаті Каліфорнія закриють свої двері в цю суботу (14 березня) через поширення нового коронавірусу в Каліфорнії. Розважальні заклади, які приваблюють сотні тисяч туристів, залишатимуться закритими, принаймні, до кінця березня, а готелі будуть відкриті до понеділка (16 березня), щоб гості мали можливість спокійно виїхати.

“Незважаючи на те, що на курорті Діснейленд не було зареєстровано жодного випадку захворювання COVID-19, після ретельного вивчення керівних принципів і рекомендацій губернатора Каліфорнії ми вирішили, що в інтересах наших гостей і співробітників закрити Disneyland Park і Disney California Adventure». Про це йдеться в заяві представників.

На місяць зупинені всі шоу на Бродвеї.

В Африці вже є перші випадки коронавірусу в Габоні і Гані. Портал Gabon Actu заявив, що заражений громадянин Габону повернувся в країну 8 березня з французького міста Бордо. Перші два випадки коронавірусної інфекції також були зареєстровані в Гані: один заражений повернувся з поїздки до Норвегії, інший – це повернувся з Туреччини міністр охорони здоров’я, цитує місцева газета Daily Graphic.

Перший випадок був зареєстрований в штаб-квартирі ООН. Позитивний тест на вірус був даний співробітником Філіппінського офісу. Всі ті, хто працює в постійній місії Філіппін, знаходяться в карантині.