Другий випадок коронавірусу в Туреччині

“Система охорони Здоров’я Туреччини є прикладом для всього світу, і майже 100 відсотків людей можуть скористатися послугами охорони здоров’я”, – хвалиться міністр охорони Здоров’я Туреччини Фахретін Коджа, цитований агентствами Anadolu і BTA.

Коджа підкреслив, що Туреччина також надає медичну допомогу майже 4 мільйонам сирійських біженців в країні, в той час як, зазначив він, “сектор охорони здоров’я сильно страждає в усьому світі і стикається з проблемами міграції”.

Про це міністр заявив у Женеві на 72-му засіданні Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, яке триватиме до 28 травня. Перша леді Туреччини, Еміне Ердоган, була також запрошена в якості почесного гостя заходу.

Туреччина будує мережу лікарняних комплексів, так званих міські лікарні, які пропонують сучасне обслуговування пацієнтів, у тому числі п’ятизіркові умови проживання. До теперішнього часу було відкрито дев’ять таких лікарень в містах Адана, Мерсін, Іспарта, Йозгат, Кайсері, Маніса, Елазог, Ескішехір і Анкара. Ще два лікарняних комплекси планується відкрити цього року.

Лікарня в Анкарі, відкрита в березні, стане найбільшою в Європі після початку роботи на повну міць.