Заробітна плата в Україні впевнено зростає

Зростання заробітної плати в Україні зафіксовано в червні. Згідно даних, опублікованих Державною службою статистики, реальна заробітна плата в порівнянні з червнем минулого року зросла на 8,1 відсотка.

Статистичні дані показують суттєве зростання заробітної плати в червні в порівнянні з травнем. Збільшення реальної зарплати становить майже 6 відсотків. Таким чином, протягом усього першого півріччя щомісяця фіксувалося поступове зростання рівня оплати праці:

  • січень – 9223 гривні;
  • лютий – 9429 гривень;
  • березень – 10237 гривень;
  • квітень – 10269 гривень;
  • травень – 10239 гривень;
  • червень – 10783 гривні.

Традиційно в Києві зафіксовано найвищий рівень заробітних плат – 15650 гривень; найнижчий – в Кіровоградській області – 8574 гривні.

Лідером зростання заробітної плати виявилася сфера мистецтва, спорту і відпочинку – 32 відсотки. На другому місці – сектор інформації та телекомунікацій з показником 26 відсотків, а третій рядок рейтингу зайняла сфера операцій з нерухомістю – 24 відсотки.

Одним з факторів, який визначає зростання реальної зарплати, є трудова міграція. Роботодавці просто змушені піднімати заробітні плати, інакше не буде кому працювати.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за підсумками   соціологічного дослідження, протягом травня цього року 91 відсоток українських громадян змушені були економити, відмовляючи собі в придбанні, часом, найнеобхідніших речей.

У 2020 році мінімальна заробітна плата в Україні становитиме майже 5 тисяч гривень.