Напівпричіп став крижаний пасткою. 39 нелегалів замерзли в рефрижераторі

«39 осіб, які були знайдені мертвими на вантажному причепі в Ессексі в середу, померли від переохолодження»,- повідомляє British The Telegraph. Поліція розслідує контрабанду людей ірландської бандою. У той же час преса повідомляє, що 25-річний Мо Робінсон, водій вантажівки, заарештований за підозрою у вбивстві, ймовірно, не знав про жахливий вантаж. Британські ЗМІ говорять, що жертвами стали громадяни Китаю.

У Сполученому Королівстві одне з найбільших розслідувань останніх років було розпочато після того, як в середу в промисловому парку Грейс в Ессексі на схід від Лондона було зроблено шокуюче відкриття: у вантажному напівпричепі було виявлено 39 загиблих. За даними The Telegraph, мертві іммігранти були виявлені в напівпричепі-рефрижераторі, де температура могла бути знижена до -25 градусів за Цельсієм, і, за газетою, замерзання стало причиною смерті нелегалів. Поліція заявила, що їх ідентифікація може зайняти багато часу. Британські портали повідомляли, що померлі були китайцями.

Уродженець Північної Ірландії, 25-річний водій Мо Робінсон був заарештований за підозрою у вбивстві. Джерела в Telegraph кажуть, що він навряд чи знав про контрабанду.

Мо Робінсон прибув на вантажівці з Дубліна (Ірландія) в Холихед (Уельс). Потім, за даними британських ЗМІ, він подорожував через всю Великобританію в Пурфліт під Лондоном і взяв там вантаж, який – з людьми всередині – прибув з Зебрюгге в Бельгії. «Ми не знаємо, як довго трейлер був в Бельгії. Це могли бути години або дні», – сказав Ерік Ван Дуйсе, представник бельгійської прокуратури, яка також почала розслідування у цій справі.

Телеграф пише, що поліцейське розслідування на даний час зосереджено на ірландської мережі контрабанди людей. Вантажівка була зареєстрована два роки тому в Варні (Болгарія) ірландською транспортною компанією. Місто, згідно британській газеті, відоме своїми зв’язками з ірландською бандою контрабандистів.

Міністр закордонних справ Болгарії підтвердив, що напівпричіп був зареєстрований у Варні. Він додав, що «жертвами навряд чи стали болгарські громадяни».

Подібна трагедія сталася в Великобританії в 2000 році. У вантажівці, яка дістався до островів з Бельгії, було знайдено 50 мертвих китайців, які задихнулися. Водій транспортного засобу був засуджений до 14 років тюремного ув’язнення за співучасть у контрабанді людей.