Україна запустила сайт для пожертвувань у біткойнах

“Уряд України запустив веб-сайт у партнерстві з криптовалютними платформами FTX та Eversteak, щоб дати можливість українському центробанку використати біткойни та інші віртуальні валюти, зібрані на підтримку України проти російського вторгнення”, – повідомляє AP.

На сайті «Допомога Україні» користувачі можуть робити пожертвування в 10 криптовалютах, включаючи біткойн та ефір, тетер та доджкоїн.

“Криптовалюти відіграють важливу роль в обороні України”, – заявив заступник міністра з питань цифрової трансформації Олександр Борняков.

«Активи у криптовалютах виявилися надзвичайно цінною підмогою у полегшенні потоку фінансування українським громадянам та військовим та у залученні інтересу світової громадської думки», — додав він.

Завдяки Eversteak, одному з основних майданчиків у сфері криптовалют в Україні, донори можуть робити пожертвування в інших криптовалютах, крім перерахованих на сайті. Також планується додати незамінні токени (NFT) – сертифікати автентичності цифрового об’єкта.

Зі свого боку, платформа FTX, що базується на Багамах і заснована американським мільярдером Семом Бенкманом-Фрейдом, прагне конвертувати кошти в долари та спрямовувати їх до Національного банку України.

Українська платформа обміну криптовалютами Kuna також є частиною ініціативи.

Сайт «Допомога Україні» повідомив учора ввечері, що з початку війни було зібрано трохи більше 48 мільйонів доларів, а ціль — 200 мільйонів доларів.

“Кошти будуть використані для підтримки військовослужбовців та цивільних осіб, які гостро потребують гуманітарної допомоги”, – йдеться у заяві партнерів сайту.