Третьому заарештованому в зв’язку зі смертю 39 в’єтнамців у вантажівці пред’явлені звинувачення

Британська прокуратура офіційно звинуватила третю людину, затриману в зв’язку з загибеллю 39 в’єтнамців, чиї тіла були знайдені в жовтні в рефрижераторі на південному сході Англії.
23-річний Крістофер Кеннеді з Північної Ірландії був звинувачений у співучасті в контрабанді людей і допомозі в незаконному перетині кордону Великобританії. У п’ятницю його зупинили на дорозі в Біконсфілді, менш ніж в 40 км на захід від Лондона. Він постав перед судом в Челмсфорді, Ессекс, в понеділок.
Він є третьою особою, заарештованою у зв’язку зі смертю в’єтнамських іммігрантів. В той же день, коли були виявлені тіла, був заарештований 25-річний водій вантажівки. Через кілька днів в Ірландії був заарештований ще один чоловік, який був виданий британським властям. Їм було пред’явлено звинувачення у вбивстві, участі в контрабанді людей і допомозі в незаконному проникненні на територію Великобританії. Вони приїхали з Північної Ірландії.
Жахливе відкриття відбулося в ніч з 22 на 23 жовтня в індустріальному парку Waterglade в Ессексі, приблизно в 30 км на схід від Лондона. Тіла були в рефрижераторному контейнері на вантажному напівпричепі.
Контейнер прибув тієї ж ночі з бельгійського Зебрюгге в англійський порт Пурфліт, де його підібрав водій вантажівки, який прибув з Північної Ірландії.
Всі загиблі – 31 чоловік і 8 жінок – були в’єтнамцями. Серед жертв було 10 підлітків, у тому числі два 15-річних хлопчика. На сьогоднішній день в зв’язку з цією справою у В’єтнамі заарештовано 11 осіб.