Польські прикордонники посилюють огляд українських трудових мігрантів

Польські прикордонники отримали нові розпорядження, які передбачають більш ретельні перевірки українців, які повертаються додому.

 досмотр на польской границе

Для наших громадян, які після роботи в Польщі повертаються в Україну, польські прикордонники приготували неприємний «сюрприз». Стало відомо, що прикордонники Польщі отримали нові інструкції, які передбачають більш ретельні перевірки українських громадян, які в’їжджали в Польщу як за біометричними паспортами, так і за візами. Цей факт може привести до дискомфорту і неприємних ситуацій, особливо для тих, хто ще не проінформований на цей рахунок.

Так при виїзді з країни прикордонники змушують всіх пасажирів вийти з автобуса. Перевіряють терміни перебування в Польщі. Якщо людина був на території Польщі більше двох місяців, відразу просять показати «Освядченя» і дозвіл на роботу, при відсутності документів можлива депортація на півроку і штраф.

Також перевіряють тих, хто в’їжджав по візах, чи дійсно вони працювали у роботодавця, від якого отримали Запрошення. Цікавляться, скільки працювали, знають польську мову. Знання мови перевіряють, щоб переконатися, що чоловік працював саме в Польщі, а не повертається з Німеччини та Чехії.

Нагадаємо, раніше ми писали про рішення польського уряду скасувати робочі візи для українських громадян, які планують приїхати працювати в країну.

Джерело: www.eurabota.ua

24.10.2018