Нова французька версія коронавіруса – невловима за допомогою ПЛР-тестів

“Французька влада попереджає про новий варіант коронавіруса на північному заході Бретані. На думку експертів, стандартними ПЛР-тестами його не виявити”, – повідомляє Politico.

Хоча його складніше виявити, «початковий аналіз цього нового варіанту не передбачає ні підвищеного ризику ускладнень, ні підвищеної переносимості», – йдеться в заяві міністерства охорони здоров’я.

Всесвітня організація охорони здоров’я класифікувала його, як «досліджуваний варіант» через його здатність ігнорувати тести ПЦР. У цю категорію входить велика частина з тисяч варіантів, що зустрічаються в природі, з яких лише невелика кількість викличе проблеми зі здоров’ям, на відміну від категорії «тривожних варіантів», до якої входять ті, які зустрічаються в Бразилії, Великобританії і Південній Африці.

Поглиблене дослідження проводиться в Бретані після того, як 8 випадків були ідентифіковані, як носії вірусу після геномного секвенування в кластері з 79 випадків у місті Ланніон. Ця новина надійшла, коли Франція продовжує боротися з інфекцією, а президент Еммануель Макрон попереджає, що в найближчі дні можуть бути введені нові надзвичайні заходи.