Україна входить у десятку країн світу за кількістю трудових мігрантів

Українські громадяни, які все активніше виїжджають на роботу в інші країни, сприяють тому, що Україна увійшла в десятку держав, які поставляють на ринки праці Європи та інших регіонів світу кваліфікованих фахівців самих різних професій.

 квалифицированные специалисты из Украины

За оцінками експертів, кількість українців, які воліють хорошу оплату в іншій країні, мізерної заробітної плати на батьківщині, становить близько 4 мільйонів осіб. При цьому перебувати одночасно за кордоном може більше 2,5 мільйонів українських трудових мігрантів.

Незважаючи на те, що за твердженнями високопоставлених чиновників, спостерігається зменшення чисельності українців, які працюють за кордоном, економічні аналітики з ними не погоджуються, Вони говорять, що дуже багато людей ризикують їхати в іншу країну, працевлаштовуючись на свій страх і ризик без будь-яких гарантій.

Поставлені в такі важкі умови, наші співгромадяни часто стикаються з порушенням домовленостей з боку роботодавців.

Нагадаємо, раніше ми писали про розкритої литовськими журналістами схему обману українців, яких посередники нібито працевлаштовували в Польщі, а потім відправляли у відрядження в Литву, де фактично здавали працівників в оренду і в більшості випадків платили лише малу частину зароблених грошей.

Джерело: www.eurabota.ua

16.11.2018