Угода про трудову міграцію між Україною і Болгарією на підході

Днями делегації українських і болгарських дипломатів та експертів провели переговори. На зустрічі обговорювалося питання про законодавче врегулювання трудової міграції між двома країнами.

У міністерстві соціальної політики відбулася робоча зустріч між українською і болгарською делегаціями. Обговорювалися питання, пов’язані з розробкою важливого для обох країн документу, який буде регулювати трудову міграцію громадян України та Болгарії.

Підсумком зустрічі стало рішення написати найбільш прийнятний варіант Угоди між українським і болгарським урядами про трудову міграцію.

У повідомленні на сайті міністерства соціальної політики відзначається, що «обидві сторони відзначили важливість подальшого розвитку національної політики в сфері трудової міграції і більш тісного двостороннього співробітництва в сфері захисту прав та інтересів працівників обох країн».

Делегації обговорили питання і пропозиції, які стосуються Угоди. Результатом роботи стало узгодження преамбули і першого розділу документу. Було вирішено продовжити роботу над текстом Угоди. Наступна зустріч для остаточного доопрацювання документу запланована до кінця 2019 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за прогнозами експертів польського Центрального банку Obserwator Finansowy, найближчим часом українські трудові мігранти будуть активно залишати Польщу і їхати до Німеччини.

Українським громадянам, починаючи з 1 липня, потрібно буде заплатити значно більше грошей за оформлення як внутрішнього, так і закордонного паспорта.