Греція будує плавучу морську систему для захисту від мігрантів

Міністерство оборони Греції оголосило, що в Егейському морі буде встановлена ​​«плавуча система безпеки», щоб зупинити мігрантів, що прибувають з узбережжя Туреччини.

Як повідомляє AFP, система, яка може включати в себе бар’єри або сітки довжиною 2,7 км, буде використовуватися в якості надзвичайного заходу грецькими силами.

Бар’єри матимуть висоту 1,10 метра, з яких 50 сантиметрів повинні бути над поверхнею і мати блимаючі вогні. Для їх створення буде виділено бюджет в розмірі 500 000 євро (550 000 доларів США).

У 2019 Греція стала найбільшим портом для мігрантів та біженців в Європі. Уряд намагається керувати припливом мігрантів, утримуючи багатьох з них в переповнених таборах на Егейських островах недалеко від узбережжя Туреччини. В даний час більше 40 000 осіб шукаючих притулку перебувають в переповнених таборах, місткість яких офіційно становить 6 200 осіб, в умовах, які неодноразово засуджувалися агентствами з надання допомоги.

Консервативний уряд прем’єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса посилив свою увагу до осіб які шукають притулку і намагається прискорити процес репатріації людей, чиї прохання були відхилені.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган пригрозив дозволити мільйонам сирійських біженців відправитися в Європу, якщо ЄС не надасть йому додаткову фінансову підтримку в найближчі місяці.