Майже 90 тисяч українців живуть у польському місті Лодзь

Англійська, німецька, тепер також українська мова в білетоматах в Лодзі.. Таку зручність для громадян України запровадила МПК Лодзь. Підраховано, що в Лодзі проживає 85-90 тисяч жителів із України.

Квитки українською мовою стали доступні з 18 грудня в 737 мобільних білетоматах, встановлених в транспортних засобах.

Тільки в цьому році понад 10 тисячам іноземцям було надано дозволи на тимчасове проживання, з яких близько 90% є громадянами України.

«Місто Лодзь можна назвати одним із польських міст, які облюбували іноземці, тому не дивно, що населення цього міста заселяють багато різних народностей. Ми відкриті, і ми раді, що наше місто є привабливим місцем для життя жителів інших держав», – говорить Адам Пустельник, директор Служби інвесторів та Управління міжнародного співробітництва у місті Лодзь.

Одним з кроків, які робить керівництво Лодзя є адаптація сайту. Інформацію про вартість квитка, контроль квитка та правила перевезення тварин та багажу, все можна прочитати українською мовою на сайті МПК Лодзь. В даний час ведуться роботи з перекладу міського порталу lodz.pl.

«Ми сподіваємося, що робота над перекладом головного інтрент-порталу міста Лодзь буде завершена у 2019 році і завдяки цьому ми зробимо ще один крок для полегшення перебування громадянам України в нашому місті», – додає Олександра Чебелінська з Управління сприяння інвесторам та зовнішнього співробітництва.

Зазвичай українці в Лодзі працюють в сфері послуг, ІТ-індустрії, авто- і побутовій техніці.

Джерело: www.eurabota.ua

26.12.2018