Уряди регіонів Австралії зацікавлені в нових трудових мігрантах

Нова робоча віза, яку видає австралійська імміграційна влада, дає можливість легше отримати посвідку на постійне місце проживання в країні.

Щоб працівники з інших країн більш охоче приїжджали на роботу в австралійські регіони Велике Південне Узбережжя і Північна Територія, уряд країни пропонує дві нові спеціальні візові угоди.

У великі міста Австралії іноземні громадяни з усього світу, в тому числі з України, їдуть охоче з метою працевлаштування і подальшого отримання посвідки на проживання. Однак, уряд останні кілька років проводить імміграційну політику, яка значно обмежує число нових жителів таких мегаполісів як Сідней і Мельбурн. Постійно підкреслюється, що інфраструктура, освітні, медичні та соціальні установи міст вже не справляються з таким великим напливом нових жителів.

У той же час, влади регіонів заявляють про дефіцит працівників практично у всіх секторах економіки. Для залучення більшої кількості кваліфікованих фахівців з інших країн саме в різні регіони Австралії, уряд розробив нові угоди.

Міністр з питань імміграції, громадянства і мультикультури Девід Коулман недавно оголосив про дві нові спеціальні візові угоди. Ці нові візи дають можливість трудовим мігрантам, які будуть жити і працювати в регіонах Австралії, через кілька років оформити документи на постійне місце проживання.

Наприклад, сенатор Північної Території Найджел Скалліон, розповів, що регіон має велику потребу в спеціалістах ряду професій. У штаті Вікторія програма допоможе підприємствам сільського господарства, готельного бізнесу та іншим компаніям на Великому Південному Березі заповнити вакансії.

Федеральний уряд веде переговори з рядом регіонів країни, які також відчувають брак кваліфікованих працівників.

Нагадаємо, уряд Чехії найближчим часом планує ввести для іноземних працівників нові візи. Вони будуть видаватися на один рік з можливістю подальшого продовження.

Джерело: www.eurabota.ua

29.12.2018