Литовські журналісти розкрили схему обману українських трудових мігрантів

Схема, за якою зловмисники протягом тривалого часу обманювали українців, була розкрита журналістами з Литви.

Спочатку людей нібито працевлаштовували в Польщі, а потім відправляли у відрядження в Литву.

На жаль, випадки рабства і торгівлі людьми зустрічаються навіть у країнах Європейського союзу. У групі ризику знаходяться українці, які вирішуються на працевлаштування в одній із країн ЄС, сподіваючись поповнити сімейні бюджети.

Історії українських трудових мігрантів, які потрапляли у важкі ситуації, оскільки їх обманювали нечисті на руку посередники, розповіли у статті «Рабство в 21 столітті» литовські журналісти.

У статті розповідається про бригаді українських будівельників, яких обдурили і з роботою, і з заробітною платою. Чотири місяці роботи на будівництві не принесли цим людям ніякого заробітку.

 бригада строителей

Посередники, які мають базу даних, пропонують роботодавця працівників, фактично здаючи живих людей в оренду. Роботодавець розраховується з посередником, а той в більшості випадків не платить людям ні копійки.

Жертвами схем стають ті трудові мігранти, яких начебто офіційно беруть на роботу в Польщі, а потім відряджають у Литву. Але насправді їх ніде не працевлаштовують. Навіть підписаний трудовий договір не гарантує захист прав працівника.

Через два місяці влада Литви має намір ввести квоти, які будуть регулювати працевлаштування іноземних громадян.

Нагадаємо, раніше ми писали про рішення уряду Чехії в 2019 році збільшити кількість річних дозволів на роботу українським громадянам до 40 тисяч.

Джерело: www.eurabota.ua

02.11.2018