Стали жорсткішими критерії для претендентів на робочу візу в США Н-1В

Днями були опубліковані нові правила для отримання американських віз Н-1В. Віза дає можливість офіційно працевлаштуватися висококваліфікованим фахівцям різних спеціальностей.

Адміністрація президента Дональда Трампа продовжує проводити імміграційну політику, яка спрямована на введення більш строгих, можна навіть сказати, більш жорстких правил з відбору людей, які бажають попрацювати або переїхати на постійне місце проживання в Сполучені Штати Америки.

Нові правила, які стосуються тих, хто хоче приїхати на роботу в США, показують, що американський уряд хоче більше контролювати процес трудової імміграції, а не зводити все лише до лотереї.

Одним з перших бар’єрів, який доведеться подолати фахівцю, який бажає працевлаштуватися за візою Н-1В, є введена електронна реєстрація. Служба з питань громадянства та імміграції США (USCIS) тестує відповідну програму. Вводяться нові правила за якими будуть відбиратися заявки на візу.

Колишня схема буде повністю змінена. Обмежень в числі заявок не буде, як раніше: імміграційна служба буде реєструвати всіх бажаючих. Однак, кандидати в залежності від вимог будуть проходити відбір: чим нижче кваліфікація, тим менше шансів отримати візу. Тільки після такого «фільтрування» буде проводитися лотерея.

В уряді розраховують, що такий метод відбору дозволить залучити в країну більше кваліфікованих кадрів. Також нові правила передбачають можливість припинення прийому заявок, якщо виникне така необхідність. Зокрема, це може знадобитися для покращення роботи системи електронної реєстрації.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон оголосив про намір уряду, починаючи з 2019 року, зменшити потік іммігрантів в першу чергу в великі міста країни.

Джерело: www.eurabota.ua

04.12.2018