Шимпанзе в чеських зоопарках спілкуються через Zoom

“Люди, можливо, втомилися від платформи Zoom для віддаленого і конференц-спілкування, але шимпанзе в двох чеських зоопарках тільки починають отримувати задоволення від нового онлайн-з’єднання”, – повідомляє Reuters.

Через відсутність контакту з відвідувачами, оскільки атракціони закриті з грудня у зв’язку з епідемією коронавіруса, шимпанзе в Сафарі-парку в Двур-Кралові-над-Лабем і в зоопарку приблизно в 150 км від Брно можна побачити в прямому ефірі на великих екранах кожен день.

Хоча звук відключений, примати проявляють великий інтерес з моменту початку проекту минулого тижня.

«Спочатку їх підхід до екрану був оборонним або загрозливим», – сказала Габріела Лінхартова, куратор в Двур-Кралові, в 135 км на схід від Праги.

«З тих пір вони беруть участь в трансляціях «Я в кіно» або «Я дивлюся телевізор». Коли вони бачать напружені ситуації, вони встають, як люди, що дивляться пряму трансляцію спортивних змагань»,- сказала вона.

Шимпанзе також демонстрували і іншу людську поведінку, наприклад, при прийомі їжі, дивлячись на екрани.

Відеоконференції, які також транслюються на сайті Safari Park, проходять щодня з 08.00 до 16.00 і триватимуть до кінця березня, якщо куратори ухвалять відповідне рішення.