Зарплати високопоставлених чиновників хочуть обмежити

В уряді після довгих роздумів все-таки зважилися на істотне обмеження заробітних плат чиновників. Тепер за свою роботу вони отримуватимуть зарплату, яка корелюється із середньою заробітною платою в країні. Також в «Нафтогазі» не виплачуватимуть нечуваних премій за незрозуміло які досягнення.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук розповів, що «зарплата чиновників буде прив’язана до середньої зарплати по країні. Зарплата міністрів і їх заступників буде в діапазоні від трьох до п’яти середніх заробітних плат».

Премії чиновникам виплачуватися будуть, але їх розмір не перевищить окладу. Прем’єр Гончарук запевнив, що інформація про те скільки заробили високопосадовці буде публікуватися щомісяця.

«Мені здається, дуже справедливо, що ви прив’язуєте зарплату до коефіцієнту середньої заробітної плати по країні»,– похвалив Гончарука президент Зеленський.

Уряд змушений був піти на такі заходи після скандалу, що вибухнув, коли з’ясувалося, що міністри в кінці 2019 року нарахували собі величезні премії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що парламентська фракція партії «Батьківщина» зареєструвала проєкт закону про обмеження максимальної зарплати чиновників десятьма мінімальними зарплатами.

Середня заробітна плата в Україні в грудні 2019 року склала 12 260 гривень. Зростання пов’язане з масовими виплатами премій.