У міністерстві освіти взялися за реформування зарплат вчителів

Протягом двох місяців в міністерстві освіти і науки планують розробити і презентувати концепцію реформування системи заробітних плат педагогічних працівників.

Про те, що найближчим часом буде проведена реформа оплати праці вчителів, повідомила міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Зокрема вона заявила: «Почнемо ми з надбавки за престижність праці, яка одна з перших повинна бути інтегрована в оклад. Ті 30 відсотків, які тепер виплачуються як надбавка, повинні перейти в оклад заробітної плати».

Міністр Новосад також підкреслила, що однією з основних причин того, що надбавка за престижність буде включена в оклад, є маніпуляції місцевої влади з її нарахуванням. Часто суму свідомо зменшують. «Концепція реформування зарплати базується на тому, що нам потрібно уніфікувати надбавки, щоб учитель не залежав від маніпуляцій з нарахуваннями на місцях»,– підкреслила Ганна Новосад.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства прогнозують, що реальна середня заробітна плата в цьому році повинна збільшитися на 9 відсотків.

У канадській провінції Квебек діє нова програма для залучення якомога більшої кількості іммігрантів, щоб заповнити вакансії вчителів в місцевих школах.