Головний інфекціоніст США відкинув версію про штучне походження вірусу

Ентоні Фаучі, директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань США, знову відкинув чутки про можливе штучне походження нового коронавірусу. Відповідні пояснення він дав на брифінгу для журналістів у Білому домі, передає агентство FOCUS.

Експерту було запропоновано прокоментувати твердження про те, що вірус міг бути створений людьми і почав поширюватися в лабораторії в Китаї. «Нещодавно було проведено дослідження, в ході якого група висококваліфікованих фахівців з еволюції вірусів вивчила генетичну послідовність цього вірусу і генетичні послідовності вірусів, що вражають кажанів, а також їх еволюцію», – сказав американський фахівець з інфекційних захворювань. «Мутації, необхідні для отримання вірусу, який у нас зараз, повністю відповідають передачі від людини до тварини», – сказав він.

Раніше на тому ж брифінгу президент США Дональд Трамп заявив, що влада країни розслідує обставини пандемії. Його також запитали про передбачуваний витоку вірусу з лабораторії недалеко від Ухані. Трамп відповів, що «відбулося багато дивних речей», тому потрібно зрозуміти, звідки взявся вірус.

Раніше держсекретар США Майк Помпео заявив, що він сподівається, що китайська влада дозволять іноземним фахівцям увійти в лабораторію в Ухані.

У четвер офіційний представник МЗС Китаю Чжао Ліцзян заявив, що версія про штучне створення коронавірусу не була підтверджена ніякими доказами. Також він прокоментував публікацію Fox News про те, що «нульовий пацієнт» з коронавірусом імовірно був співробітником лабораторії Ухань.