Українцям обіцяють, що зарплати в цьому році будуть збільшуватися

Реальна середня заробітна плата в Україні має зрости на 9 відсотків. Такі прогнози оприлюднило міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Виходячи з того, що в 2020 році економіка зросте майже на 4 відсотки, заступник міністра Сергій Николайчук вважає, що реальні доходи українців повинні відповідно пропорційно збільшиться.

«Ми очікуємо, що в реальному вимірі, тобто з коригуванням на інфляцію, темпи зростання зарплат будуть зберігатися. Якщо в минулому році реальна зарплата зросла на 9,8 відсотка, то приблизно на 8-9 відсотків зростання побачимо і в цьому роц»,– заявив Николайчук.

Також високопоставлений чиновник пояснив, що зниження інфляції до 4 відсотків у січні позитивно впливає на зростання доходів українців.

Чи правильні розрахунки економістів буде видно вже через кілька місяців. Результати першого кварталу, які стануть відомі в квітні, підтвердять або спростують оптимістичний прогноз уряду. Поки економіка в останньому кварталі 2019 року продемонструвала стійку тенденцію зниження, і навіть падіння, темпів зростання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за даними Держстату України, Індикатор економічних настроїв в грудні минулого року різко знизився на 10 відсотків.

За підсумками роботи всієї банківської системи України в 2019 році, прибуток склав рекордні 59,6 мільярда гривень, що майже в три рази більше, ніж в 2018 році.