Міністр з надзвичайних ситуацій загинув в Росії при спробі врятувати людину

Глава МНС Росії Євген Зінич трагічно загинув при виконанні службових обов’язків. Як повідомляє «Новини», йому було 55 років.

“Трагедія сталася під час міжвідомчих навчань щодо захисту від надзвичайних ситуацій в Арктичної зоні, коли міністр намагався врятувати людину”, – повідомили у відомстві.

Зінич поїхав до Дудінки з губернатором Красноярського краю Олександром Уссом, щоб перевірити, як йде будівництво нового пожежного депо.

«Він і оператор стояли на краю уступу. Оператор послизнувся і впав у воду. Свідків було досить. Ніхто навіть не встиг зрозуміти, що сталося, коли Зінич стрибнув у воду слідом. Він загинув як рятувальник. Нехай спочиває з миром», – написала в своєму Telegram-каналі головний редактор  Росії сьогодні» Маргарита Симонян. “Оператор теж помер”, – додала вона.

“Володимир Путін вже проінформований про інцидент”, – повідомив прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков.

Зінич народився 18 серпня 1966 року в Ленінграді. Закінчив фінансово-економічний факультет Санкт-Петербурзького інституту бізнесу і права. У 2013 році пройшов професійну перепідготовку у Військовій академії Генерального штабу.

У 1984-1986 роках служив у Збройних Силах СРСР на Північному флоті. У 1987-2015 роках працював в органах держбезпеки.

З червня 2015 року по липень 2016 року очолював УФСБ по Калінінградській області.

У листопаді 2016 роки він став заступником директора ФСБ, а в 2018 році указом президента був призначений главою МНС, знову зайнявши цю посаду в 2020 році.

21 грудня 2020 йому присвоєно звання генерала армії.