США конфіскують криптовалюту, що призначалася для фінансування терористичних угруповань

Міністерство юстиції США заявило, що конфіскувало мільйони доларів з рахунків в криптовалюті, які терористичні групи, включаючи Аль-Каїду і Ісламську державу, використовували для фінансування терористичних змов, повідомляє Associated Press.

Групи використовували облікові записи для збору пожертвувань, в тому числі за допомогою шахрайської схеми продажу неліцензійного обладнання для захисту від коронавируса.

За словами офіційних осіб США, це найбільша конфіскація віртуальної валюти, пов’язана з тероризмом. На даний момент конфісковано 2 мільйони доларів, а також арештовано понад 300 рахунків в криптовалюті, чотири веб-сайта і чотири сторінки в Facebook. Конфісковані кошти підуть до фонду допомоги жертвам тероризму.

В ході розслідування двом громадянам Туреччини також були пред’явлені звинувачення. Один з них, Мурат Чакаров, зареєстрував в Туреччині веб-сайт, на якому продаються маски та інші захисні засоби від коронавируса. Маски були вироблені турецькою компанією, але не були схвалені Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США.

Була також розкрита схема, в якій Аль-Каїда і пов’язані з нею групи хотіли зібрати кошти для біткойн-атак, видаючи себе за благодійні організації.