Уряд Квебека шукає вчителів серед іноземців

Міністерство освіти канадської провінції Квебек оголосило про старт нової програми. Головна мета програми – залучити якомога більше фахівців, щоб заповнити вакансії вчителів у школах провінції.

Проблема настільки гостра, що набирають буквально всіх підряд, у кого є вища освіта. При цьому не обов’язково, щоб вона була педагогічна.

Спеціальна програма міністерства освіти розроблена так, щоб кожен бажаючий стати педагогом, після інтенсивної підготовки зміг отримати ліцензію вчителя.

Міністр освіти Квебека Жан-Франсуа Роберже зробив презентацію нового розділу «Devenir enseignant» («Стати вчителем») на сайті провінції. Інформація, яка представлена ​​в цьому розділі, буде корисна для іммігрантів, студентів, викладачів і людей з вищою освітою, які хочуть перекваліфікуватися.

Вчителі, які планують іммігрувати до Квебеку, в розділі знайдуть багато корисної інформації про програми, які дозволять їм викладати в провінції, також детально розписана процедура подачі заявок.

У міністерстві підкреслюють, що навіть, якщо іноземний громадянин зараз працює за іншою спеціальністю, він при бажанні може стати вчителем.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд канадської провінції Онтаріо в рамках програми імміграції розширив список затребуваних професій.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що протягом 2020-2022 років планується прийняти понад 1 мільйон іммігрантів.