У Празі відкрили площу імені Бориса Нємцова (ФОТО)

24 лютого Празька міська рада одноголосно схвалила рішення перейменувати площу Під Каштани ( «Каштани») в «Бориса Нємцова» – російського опозиційного політика. Посольство Росії в Чеській Республіці знаходиться на цій площі. Міська влада чеської столиці в своєму рішенні відзначила, що висловила солідарність з російською опозицією.

Подія стала п’ятою річницею вбивства Нємцова, який був застрелений в центрі Москви 27 лютого 2015 року. Правозахисники, які носили плакати «Борис», «Росія без Путіна», «Ми зупинимо червоних нацистів», написані російською, чеською та англійською мовами, зібралися на площі для церемонії.

Жанна, донька Бориса Нємцова, подякувала празьку владу за увічнення імені її батька. Нагадаємо, що вбивство Нємцова в лютому 2015 року відбулося кількома днями раніше, оскільки він, як очікувалося, очолить великий марш опозиції і оголосить суперечливу інформацію про участь російської армії в конфлікті на Україні. Нємцов був убитий чотирма пострілами. У 2017 році Московський обласний військовий суд засудив п’ятьох осіб, винних у його вбивстві, до 11-20 років позбавлення волі.