З такими цінами на свинину українці поневолі скоро стануть вегетаріанцями

Здавалося б, куди вже підніматися цінам  на традиційне і найпопулярніше м’ясо українців – свинину. Однак виявляється, що в нашій країні немає меж, коли мова йде про зростання цін, в першу чергу, на продукти харчування, серед яких м’ясо і м’ясні вироби.

На думку експерта сільськогосподарських ринків і національного консультанта Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрія Панкратова, умови, які на сьогоднішній день склалися на ринку свинини, будуть і далі сприяти значному підвищенню цін на традиційний для українців вид м’яса.

Андрій Панкратов зазначив, що «поголів’я свиней в Україні залишається на найнижчому рівні за всю сучасну історію. Правда його падіння поки припинилося. У попередні тижні м’ясо вже подорожчало. Однак свинина і далі буде дорожчати».

На внутрішньому ринку спостерігається дефіцит, тому зростає імпорт. На світовому ринку спостерігається поступове подорожчання свинини. На жаль, склалася ситуація, коли традиційний для українців вид м’яса вже став імпортним.

За даними експерта, близько половини всіх вирощуваних свиней в Україні знаходяться в домашніх господарствах. Все більше людей переконуються в тому, що вирощувати на продаж кілька свиней в рік невигідно, тому збільшується число тих, хто відмовляється від такого способу заробити.

«… особисті господарства не можуть забезпечити необхідну ефективність у порівнянні з професійними фермами. Це для них нерентабельно. Тому поголів’я свиней в домогосподарствах продовжує скорочуватися. У промисловому свинарстві воно росте», –зазначає А. Панкратов.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що традиційний борщ набагато дешевше приготувати двом мільйонам наших співгромадян, які живуть і працюють в Польщі, ніж тим, які живуть в Україні.

Дані статистики показують, що в Києві, погіршується ситуація з виплатою заробітних плат. В цілому заборгованість становить понад 156 мільйонів гривень.